Міжнародна науково-практична конференція у Харкові

Міжнародна науково-практична конференція у Харкові
У Харківському національному університеті внутрішніх справ, за підтримки Міністерства внутрішніх справ України, відбулась Міжнародна науково-практична конференція «Особливості застосування антикорупційного законодавства: від розслідування до вироку суду», співорганізатором якої виступили Громадська рада при МВС України та Громадська спілка «Центр запобігання та протидії корупції».
Відбулися засідання секцій за напрямами: діяльність уповноважених органів та спеціальних органів зі слідчими функціями; адвокатська практика; судова практика. Учасники конференції оцінили корупційні ризики та визначили особливості функціонування системи запобігання та протидії корупції в діяльності своїх підрозділів та установ. Жваве обговорення викликало відзначення вагомої ролі громадянського суспільства та засобів масової інформації у запобіганні корупції та боротьбі з її проявами.
У рамках конференції також пройшов круглий стіл «Визначення корупційних ризиків у діяльності МВС України, шляхи запобігання та протидії корупції в МВС України». Учасники заходу обговорили актуальні питання щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів у закладах вищої освіти МВС України, підходів до організації протидії корупції в системі МВС України, оцінки корупційних ризиків у діяльності Державної міграційної служби та заходи щодо їх усунення, правових аспектів організації роботи із запобігання корупції в сервісних центрах МВС та інші.
Від імені Сумського НДЕКЦ МВС, висловлюємо слова вдячності організаторам заходу за високий професіоналізм та рівень підготовки і сподіваємося на подальшу плідну співпрацю.