І дозвілля, і наука….

11.11.2019 року Сумський НДЕКЦ МВС організував для школярів 8-А класу Сумської класичної гімназії цікаву подорож до стін Експертної установи.
Екскурсія розпочалась з ознайомчої профорієнтаційної бесіди та презентації Експертної служби, під час яких учнів ознайомили із основними завданнями, які покладаються на спеціалістів служби, напрямами проведення судових експертиз та порядком проходження навчання за спеціальністю.
Продовжив пізнавальну розповідь досвідчений експерт, який продемонстрував на практиці спосіб вилучення слідів пальців рук та надав можливість учням самостійно спробувати себе у якості «дослідників» по виявленню відбитків рук. Наступним етапом було відвідування школярами лабораторії, в якій проводять різноманітні дослідження наркотичних засобів. Учнів в черговий раз попередили про шкідливий вплив наркотичних засобів на організм людини. Завершив проведення екскурсії експерт-баліст, який продемонстрував учням зразки холодної та вогнепальної зброї, повідомив про кримінальну відповідальність за незаконне зберігання, носіння зброї, а також про невтішні наслідки невмілого поводження зі зброєю.
По завершенню екскурсії, учні та класний керівник висловили вдячність керівництву та працівникам Експертної установи за проведений з користю час і виявили бажання продовжувати тісну співпрацю з НДЕКЦ, а деякі школярі, навіть в такому юному віці, висловили бажання здобувати теоретичні знання і практичні навички роботи судових експертів.