Такою була тема круглого столу, в якому взяли участь керівник і фахівці Сумського НДЕКЦ МВС, а також адвокати та юристи благодійного фонду «Право на захист». На заході, що відбувся в онлайн форматі, обговорили особливості проведення експертиз:

У злочинах, пов’язаних із руйнуванням чи пошкодженням цивільних об’єктів і житла.
У злочинах, пов’язаних із вбивством, пораненням, тортурами, порушенням статевої недоторканості чи позбавленням волі цивільних осіб.

Із метою встановлення осіб, причетних до вчинення воєнних злочинів, та підтвердження достовірності окремих доказів (фото- та відеозаписи, записи телефонних розмов, переговорів по рації, тощо).

Обговорили також теми:
— ДНК-досліджень, що стосуються встановлення осіб невпізнаних загиблих;
— встановлення матеріальної шкоди за зруйновані будівлі, здійснення розрахунку коштів необхідних на відновлення житла;
— окремі питання балістичних та вибухотехнічних напрямів досліджень.

«Документування злочинів рф та виконання експертних досліджень, за цими фактами, – важлива, об’ємна робота, якою щодня займаються наші експерти. Коли настане час міжнародних судів, при розгляді справ матиме значення та юридичну силу саме належним чином сформована база доказів. Тому ми наполегливо працюємо, щоб усе було оформлено, відповідно до закону. Дякую колегам за віддану працю. Ми плануємо продовжити проведення таких обговорень для налагодження продуктивної співпраці на всіх рівнях», — зазначила керівник Сумського НДЕКЦ МВС Тетяна Міщенко.

У круглому столі також узяли участь наші фахівці Андрій Рудоменко, Світлана Лісун, Юлія Мірошніченко, Віталій Петрущенко.